Wednesday, 14 October 2015

kepergian mu

Apa pun yang terjadi....
berjalan lah tanpa henti...

sepahit apa pun ini...
pelajaran yang bererti....
semoga kepergian mu
tak akan merubah apa pun...
semoga mampu ku lawan kepergian mu...

apa pun yang terjadi...
berjalan lah tanpa henti...

Terbaik untukMu

RasaNya Kamu ada...
Disetiap susah senang hidupku...
Rasanya....kamu ada disetiap sukar senyumku...
Masih kurang rasaku...
Menyintai hatimu...
Ingin Aku Jadi Terbaik Bagimu...
Masih kurang kah aku ...
Menyanyangi Hati mu...

Monday, 25 August 2014

TERKINI!! ABBY TUDUH BEKAS SUAMI CEDERAKAN DIRI SENDIRI.










ABBY Abadi, dalam laman Twitternya semalam, menafikan dia mencederakan bekas suaminya itu dengan menggunakan kunci motosikal.

"Pegang kunci motosikal pun tidak pernah...kenapa macam tu?," katanya.

Abby berkata luka di muka Farhan sengaja dilakukan menggunakan pisau cukur.

"Nampak sangat menipunya...Dalam gambar misai berdarah-darah, tapi dalam gambar pegang report ada pulak misai," katanya.

Terdahulu, ketika ditemui di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur semalam, Abby, 37, berkata, dia reda.

“Saya tidak trauma. Bukan saya minta penceraian ini. Saya kuat hadapi ujian ini kerana yakin ALLAH bersama saya,” katanya.

Abby memberitahu, dia telah berusaha dan berdoa, namun tidak nampak jalan untuk menyelamatkan perkahwinan keduanya itu.

Katanya, dia tidak serik untuk kahwin demi anak-anak.

"Saya mahu hidup ada lelaki kerana tidak semua benda boleh buat sendiri,” katanya.

[EDISI MELETOP] BODY SEKSI LENTIK ANAK DARA MELAYU YANG BUAT JUSTIN BIEBER TERGODA..



 Sapa kata anak dara melayu tak menarik? Sapa kata anak dara melayu body tak menawan?? Kalau tak menarik dan tak menawan.., takkan Justin Bieber tak tertawan beb...

So berbanggalah anak-anak dara melayu diluar sana kerana Justin Bieber pun terpegun dengan liuk lentuk body korang.. Lepas ni boleh la pakai seksi-seksi sampai tersembul sana sini yee..

Mana tahu kann.., kalau tak dapat kat Justin Bieber pun.., dapat kat anak Nazri Aziz pun jadi lahhhhh.... Walaupun anak Nazri bukan artis.., tapi dia pegawai khas tauuuu.. Hahahahahaha...

[18SXX] PAKAI TUDUNG SAMBIL TAYANG G-STRING..

 

Apa korang rasa bila korang terserempak dengan fesyen terbaru wanita muslim macam gambar diatas..? Sesak nafas atau Sakit jiwa..?
Pada gua.., inilah yang dinamakan fesyen "suci dalam debu.." Fesyen ni sangat sesuai untuk pompuan muslim yang bertudung tapi tak tau kenapa Islam suruh pakai tudung tu..
Semua ni menunjukkan bahawa ada orang yang semakin jahil walaupun dunia semakin moden.. Bertudung tu hanya dianggap sebagai fesyen terkini je beb..
Semoga dihindarkan adik beradik kita beraksi macam minah kat dalam gambar diatas tu.. Dan semoga minah g-string tu segera sedar atas perbuatan memalukan beliau... Peace!!
p/s: Apa bezanya pakai tudung tapi tayang g-string dengan buat manifesto tapi hanya sekadar janji?? Jawapannya..., dua-dua hampeh beb!!! Hahahaha...

Thursday, 14 August 2014

Dress from zawara

hmmmm ....sekali lagi yat nak kongsi satu baju yang muslimah
but stay leh berfesyen...
yat suka sangat ngan baju dress from zawara ...
so far yat pakai nice sedap leh....
tak sendat or wht/.....
nampak muslimah...pada yang suka pakai tudung labuh boleh pakai ngan dress ni
so nice
yat ader bler juga tapi yang warna hijau safa

n yang nie alicia

dress dia menawan hati
sebab tu yatt suka pakai

dia punya kembang tu sampai kalau kita tembam pun takkan nampak tembam la
hihihi
melalut pulak yat nie...
aper le
.....
so far selesa gler la




Check up Illiyin

Hari ni rasa penat sikit...
pepagi anak-2 dah buat hal
pepagi juga dari wat hal...yat mandikan jer terus...
dah siap mandi yat pegi hantar umah penjaga illiyin...
settlekan illiyin...yat settlekan
abg2 nyer pulak asyrani n arasy
cinta hati umi ni...
arasy arini pepagi dah buat hal...kesian pepagi kena cubit ngan yatt
teruk yat cubit dia...
geram banyak kali ajar suh nak membuang pergi toilet
di buang nyer dalam bilik...
dah satu bilik bau hapak...
aduhai anak ku arasy...dah la baru pas mandi
kemudian yat bersiap pergi kerja ...tapi sebelum tu yat buat kan susu dulu...
so diorg tunggu yat bersiap kejap...
lepas tu we all duk makan kedai dak aris...
anak2 macam biasa just roti canai kosong cicah gula n kari...
air teh o ais...
sayu rasa nyer hati pandang buah hati yang tak mengerti apa2
namun yat kuatkan diri harungi rintangan sume nie...
yat kena kuat untuk anak2
kalu yat separuh jalan macamana masa depan anak2 yat nanti
ya allah kuat kan lah diri ini...
sesungguhnya kekuatan ini hadir bler mana aku bersujud padamu
tiada siapa yang boleh merobohkan kebahagian
yang ader dlm hatiku...melainkan aku sendiri...

Wednesday, 6 August 2014

Kryolan-Supra n TV Stick

dalam bab-bab mekap nie...yatie jumapa benda yang baru cuba-cuba nak guna tapi xsangka hasil nyer meletop gler...
mula-2 yat berjinak ngan supra...memang best tapi kelemah nyer yang yat dapat...supra ni terlalu oil n bler panas dia tak tahan sangat...tp stay ok dari produk lain la...


tapi untuk tahan lebih lama di panas yang terik yat cuba gunakan tv stick hmmm
hasil nyer memuaskan kan cuma lepas pakai tv stick letak sikit bedak...memang meletop muka....
licin sangat n nampak lebih gebu...

soooooooo...nice



ni tv stick memang senang pakai n senang bawak kemana-mana pun...xyah isau cair ke aper ker...
senang blend jer kat muka n guna sponge merah dari kyolan tapi yat guna sponge putih by kryolan pun ok jugak

 
so far bler pakai xder la tak rata...make sure jangan tangan pulak...kang tak lawa n tak rata
bagi yang berminat dengan dermoc ini yat suggest guna waktu panas terik contoh nak g kenduri kawin ker...ok leh tahan panas




hasil nyer.....

no. 1


no.2





no.3



 ini ketiga-tiga  yat just gunakan supra sahaja tanpa bedak...

ini yat guna tv stick n bedak cake powder by kryolan...meletop gitu kan...yat suka...suka sangat hihihi
so pada jelitawan kat luar tu jika berminat tak kira usia
produk nie senang guna n ringan kat wajah...
nampak cam tebal jer...tapi sebenar nyer ringan jer...
n senang n simply sesangat...bagi yang malas nak mekap just pakai makeup supra n lipstik dah kira meletop tau...



bagi yang nak cari produk ni di melaka sebelah mentari kreatif berhadapn dengan jaya jusco dalam taman legenda di banda melaka
banyak pilihan ...

selamat mencuba jelitawan2 diluar sana k








Selamat Hari Raya Maaf Zahir N Batin

hari ni yat nak citer apa terjadi pada yat dihari raya mulia ini,....
yat happy sangat coz abang long...kak long...adik azam meh datang beraya kat umah
selain tu kitaorang masuk kebun diraya yang ketiga untuk ambik rambutan yang sudah meranum...hmmm
cedap nyer...
dengan budak kecik yang bucuk nie,...yat bawak sekali...
sekali habis muka kena taler kat yamuk ...
kesian budak kecik nie...
thanks juga 4 kak ikah yang tak lupa singgah umah yat kat ...hihihi dengan baju nyer masuk kebun..
happy sangat kak































thanks for coming k

Tuesday, 22 July 2014

Yat Di Hari Pertama Masuk Kerja DI JKR Melaka Selepas Bersalin Anak Ke-3

welcame back...sambung kerja yang dah tiga bulan tertunggak....sabor jer lah



Di Tesco Melaka

Dihari yang memboringkan ini yat bawak budak2 kecik nie
berjalan jalan di tesco melaka
di bawah nie aper agenda budak2
kecik nie sedang buat kat sana
 siap main gelongsor pelbagai aksi lagi dari heroku asyrani
bukan reti penat lak tu...
budak kecik nie pulak duk main bola yang tek terkira gler
banyak nyer
yat suka bawak diorang kat sini...
1) teman mainan jer dah berlambak kat sini
2) senang nak pantau budak2 kecik nie
3) sambil tu leh cuci mata sekali



 see....asyrani nak terbang nie umi....
tengok nie umi...
itu leh yang dijerit-jerit nyer nak suh umi dia pandang ...
dia ingat umi dia berkenan agak nyer buat aksi cam tu
bebudak ...bebudak kan




 kepenatan sekajap...leh kauntim ngan adik lak tu...

 operasi memanjat bola bergantung...
yat biarkan jer
sampai diorang ni penat n diorang sendiri yang mintak nak balik

 kan dah kepenatan tersadai kat dalam kereta tu